U bent nu hier: Home » Antwerpen » Berchem

Architect Berchem

Hieronder vindt u een overzicht van alle architecten in Berchem. Voor een overzicht van architecten in de provincie Antwerpen, ga naar architect Antwerpen. Of ga naar direct contact met architecten om via één e-mail in contact te komen met meerdere architecten tegelijk.

1

Architectenbureau Jan Van Rooy

Grote Steenweg 479, 2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: 032261521, Fax: 032318312, BTW-nr: BE703.758.556
Het bureau, architect Jan Van Rooy en interieurarchitect Bie Sauer, is
hoofdzakelijk actief in woningbouw. In nauw overleg met de bouwheer, en rekening houdend met alle gestelde voorwaarden (wensen bouwheer, voorschriften, bouwplaats,..) wordt vorm gegeven aan het programma, met bijzondere aandacht voor licht en lucht.
Tevens worden deskundige onderzoeken uitgevoerd, ook in opdracht van de rechtbank.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Architectenbureau Jan Van Rooy

Fouad El Idrissi architect bvba

Wapenstilstandlaan 65, 2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: 033368113, Fax: 033368114, BTW-nr: -
Filosofie


“Forms follows function”

Deze uitspraak van architect Mies van de Rohe is voor mij steeds het uitgangspunt bij de start van elk nieuw project. Architectuur is in mijn opvatting een chemische reactie tussen drie elementen. Vorm, functie en constructie.
Het is aan de architect om een juist evenwicht te vinden tussen deze drie termen. Het één is onlosmakelijk verbonden aan het ander. Je kan geen architectuur maken door enkel maar een mooie vorm te creëren zonder te kijken naar de functionele indeling van het gebouw en de algemene constructie.
Het uitgangspunt bij elke ontwerp is een grondige analyse van het programma van eisen en de onmiddellijke omgeving. Indien een goed doordacht functioneel plan ontwikkeld wordt ben ik van mening dat zowel vorm en constructie op een harmonieuze manier zullen volgen. Het omgekeerde echter is minder waar. In sommige gevallen wordt er vertrokken van de vorm op basis van bepaalde elementen in de onmiddellijke omgeving. Alleen mag je op het einde van de rit niet merken dat er omwille van de vorm bepaalde zaken minder zijn uitgewerkt.

“Less is more”

In architectuur zijn er steeds verschillende stijlelementen die op voorgrond treden in de loop der jaren. Architectuur moet voor mij in de eerste plaats om de essentie gaan. Eenvoud is het sleutelwoord in de gebouwen die ik probeer vorm te geven. Dit geldt zowel voor de vorm als voor de detaillering. Ik probeer steeds om de juiste verhoudingen te hanteren die bijdragen tot een evenwichtige en eenvoudige vormgeving.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › Fouad El Idrissi architect bvba

MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU BMA BVBA

KONINKLIJKELAAN 64, 2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: 0485.20.14.27, Fax: -, BTW-nr: 0898.164.966
Nieuwbouw en verbouw van woningen, appartementsgebouwen, publieke gebouwen,
stedenbouw, algemeen bouwadvies (...)
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Sociale media:
Afbeelding › MULTIPROFESSIONEEL ARCHITECTENBUREAU BMA BVBA

1
Online casinoUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail onsUw advertentie hier? Mail ons
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy