U bent nu hier: Home » Antwerpen » Berchem » Fouad El Idrissi architect bvba

Fouad El Idrissi architect bvba

Wapenstilstandlaan 65
2600 Berchem (Antwerpen)
Tel: 033368113
Fax: 033368114
BTW-nr: -
Afbeelding › Fouad El Idrissi architect bvba Filosofie

“Forms follows function”

Deze uitspraak van architect Mies van de Rohe is voor mij steeds het uitgangspunt bij de start van elk nieuw project. Architectuur is in mijn opvatting een chemische reactie tussen drie elementen. Vorm, functie en constructie.
Het is aan de architect om een juist evenwicht te vinden tussen deze drie termen. Het één is onlosmakelijk verbonden aan het ander. Je kan geen architectuur maken door enkel maar een mooie vorm te creëren zonder te kijken naar de functionele indeling van het gebouw en de algemene constructie.
Het uitgangspunt bij elke ontwerp is een grondige analyse van het programma van eisen en de onmiddellijke omgeving. Indien een goed doordacht functioneel plan ontwikkeld wordt ben ik van mening dat zowel vorm en constructie op een harmonieuze manier zullen volgen. Het omgekeerde echter is minder waar. In sommige gevallen wordt er vertrokken van de vorm op basis van bepaalde elementen in de onmiddellijke omgeving. Alleen mag je op het einde van de rit niet merken dat er omwille van de vorm bepaalde zaken minder zijn uitgewerkt.

“Less is more”

In architectuur zijn er steeds verschillende stijlelementen die op voorgrond treden in de loop der jaren. Architectuur moet voor mij in de eerste plaats om de essentie gaan. Eenvoud is het sleutelwoord in de gebouwen die ik probeer vorm te geven. Dit geldt zowel voor de vorm als voor de detaillering. Ik probeer steeds om de juiste verhoudingen te hanteren die bijdragen tot een evenwichtige en eenvoudige vormgeving.
Diensten onbekend
Openingstijden onbekend
Introductie video onbekend
Werkgebied onbekend
Sociale media:
Vind dit bedrijf leuk, deel deze pagina met familie & vrienden:
Ik kwam, ik zocht, ik vond - Julius Caesar / 47 v.Chr. ;)


© JBB Media | Privacy